Doçentlik Başvuru Dosyası Hazırlama ve Sınav Başvurusu İşlemleri

Akademik kariyerin en önemli aşamalarından birisi olan Doçentlik ünvanına sahip olmak için Doçentlik Sınavının başarıyla geçilmesi gerekmektedir. 2021 yılından itibaren başvurular Ocak, Mayıs ve Eylül aylarında olmak üzere yılda 3 defa yapılmaktadır. Doçentlik sınavına başvuru süreci oldukça kompleks ve zorlu bir süreçtir.

Temelde iki aşamadan oluşan başvuru sürecinin ilk aşaması, adaya ait, makale, kitap, kongre bildirisi, ödül v.b tüm bilimsel etkinlik verilerinin Doçentlik Bilgi Sistemi (DBS)’ne düzenli ve Üniversiteler Arası Kurul(ÜAK) tarafından belirtilen kurallara uygun şekilde girilmesinden oluşmaktadır. Bu süreçte sisteme girilecek verilerin yönergede belirtilen kurallara göre düzgün, okunaklı ve uygun biçimde düzenlenmesinin büyük önemi bulunmaktadır. Ayrıca dökümanların düzenlenmesi dışında sisteme girişlerinin sağlanması da oldukça karmaşık ve yorucu bir süreçtir. Bu aşamada verilerin doğru ve düzenli bir biçimde sisteme girilmesi, dosyaların jüri tarafından incelenmesi sürecinde üyelerin algıları ve tutumları üzerinde önemli etkiye sahip olabilmektedir. Zira, daha düzgün ve kolay okunabilen bir dosya her halükarda jüri üyelerinin algısında olumlu bir etki bırakırken tam tersi durumda da olumsuz bir etkiden söz etmek mümkündür.

İkinci aşama ise, sisteme verilerin girilmesinin ardından yılda belli dönemlerde Doçentlik Sınavı Başvuru işlemlerinden oluşmaktadır. Yine bu işlemler de verilerin sisteme girilmesi süreci ile birlikte bir bütün olarak yoğun bir uğraş ve deneyim gerektirmektedir. Tez ve Ödev Platformu olarak Doçentlik Başvurusunda deneyimli ve uzman ekibimiz ile birlikte Doçentlik Başvurusu sürecinde başından sonuna dek tam danışmanlık ve destek hizmetlerimiz ile profesyonel hizmet sunuyoruz. Başvuru sürecinde gerekli tüm işlemler konusunda tecrübeli olan uzman ekibimiz, oldukça zorlu bu süreçte en büyük yardımcınız olacaktır. Adaylar adına her işlemi itina ile gerçekleştirip tüm süreci adaylarla iletişim halinde yürütmekteyiz. Bu süreçte gerçekleştirilen tüm işlemler ve sisteme girilen tüm dökümanlar elektronik ortamda adaya ayrıntılı bilgilerle birlikte ulaştırılmaktadır.

Profesyonel danışmanlık hizmetimiz, sadece adayların bilgilerinin ve belgelerinin sisteme girilmesinden ibaret olmayıp Doçentlik Başvuru Dosyası Hazırlama ve Doçentlik Sınavı Başvuru sürecinde tam danışmanlık politikamız çerçevesinde belgelerin düzenlenmesi, eksiklik ve hataların giderilmesi, tarama ve araştırmaların yapılması gibi gerekli tüm işlemleri içermektedir.

Sunduğumuz Hizmetler

Doçentlik başvurusu sürecinde sunduğumuz hizmetleri şu şekilde sıralamak mümkündür;

-Basılı dergilerden veya abstract kitapçığından taranmış olması nedeniyle okunamaz durumda olan bilimsel yayın ve/veya çalışmalarınıza online erişim mümkün ise orijinal nüshasını ediniyoruz online erişimin mümkün olmadığı durumlarda ise sizinle iletişime geçerek ilgili bilimsel yayın ve/veya çalışmaların okunaklı şekilde gönderilmesini talep ediyoruz ve bu dökümanları düzenliyoruz.

-DBS’ye yüklenmek üzere tarafımıza göndermiş olduğunuz kitap ve/veya kitap bölümlerini ÜAK tarafından belirlenen formatta tek bir tam metin PDF dosyası olarak hazırlıyoruz.

-Uluslararası ve/veya ulusal bilimsel toplantıda sunulan bildirilerinizi ÜAK tarafından belirlenen formatta bir PDF bildiri tam/özet metni bir PDF katılım belgesi olmak üzere hazırlıyoruz.

-Doçentlik dosyasının hazırlanması aşamasında poster bildiri gibi puan alınamayan bilimsel yayın ve/veya çalışmalar da ÜAK tarafından belirlenen formata uygun olarak hazırlanıyor ve sisteme yükleniyor.

-Bilimsel yayın ve/veya çalışmalarınıza yapılan atıfların, ÜAK tarafından belirlenen atıf şablonuna uygun olarak atıf listesini hazırlıyoruz. belgeler hazır olduktan sonra da sisteme girişini yapıyoruz.

-DBS’ye yüklenmek üzere tarafımıza göndermiş olduğunuz makalelerin yayınlandığı derginin hangi endekse dahil olduğu, ulusal mı uluslararası mı veya hakemli mi hakemsiz mi olduğu gibi bilgilere ulaştıktan sonra makalenin yayınlandığı derginin; güncel editör listesi, endeks bilgileri ve kapak sayfasının tek bir PDF olarak hazırlıyoruz.

-ÜAK tarafından belirlenen güncel kriterlere uygun puan hesabı yapılması ve ÜAK tarafından belirlenen atıf şablonuna uygun olarak atıf listesinin hazırlanması işlemlerini yapıyoruz.

Özetle Doçentlik Sınavı Başvurusunda Danışmanlık hizmetimiz adayın başarıya ulaşmasına kadar devam etmektedir. Siz de Doçentlik Başvuru Dosyası Hazırlama ve Doçentlik Sınavı Başvuru İşlemleri konusunda uzman ve deneyimli ekibimizden profesyonel destek almak için bize tezveodevplatformu@gmail.com mail adresimizden 0543  417 58 72 numaralı Whatsapp hattımızdan ya da sitemizin Canlı Destek bölümünden istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

Kategoriler: Genel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Open chat
Hemen bize danışın.
Merhaba! 👋 Size nasıl yardımcı olabilirim? Talebinizle ilgili tüm detayları sorabilirsiniz 😊